Rábek od 2013 na päť sezón do Prešova

08.05.2012 Prešov

Prešov 8. mája (TASR) – Slovenský hádzanársky reprezentant Oliver Rábek sa od budúceho roku stane na päť sezón hráčom Tatrana Prešov. Vedenie úradujúceho slovenského šampióna v utorok zverejnilo kontrakt platný až do roku 2018. S ľavou spojkou novozámockého Štartu podpísalo ešte pred rokom zmluvu do roku 2016 a pred pár týždňami ho predĺžili o ďalšie dve sezóny.
Rábek bude ešte v budúcej sezóne obliekať dres svojho materského klubu, no Prešovčania sa rozhodli zmluvu o jeho ďalšom pôsobení zverejniť, aby zamedzili množiacim sa špekuláciám o jeho predaji do zahraničia. "Hráčski agenti ponúkajú Rábeka klubom po celej Európe s tým, že je voľným hráčom a bez akýchkoľvek záväzkov. Aj preto sme sa rozhodli s Oliverom podpísať dodatok zmluvy, podľa ktorého si je vedomý sankcií v prípade nedodržania zmluvy," prezradil pre TASR manažér Miroslav Šosták.
Tatran sa už vlani a opätovne teraz na jar snažil dohodnúť s Novými Zámkami na uvoľnení hráča už od nasledujúcej sezóny, no nepochodil. "Štartu sme v dobe, keď sa vo všeobecnosti neplatí za hráčov, ponúkli sumu 50.000 eur a dvoch našich zmluvných hráčov. Naša ponuka nebola akceptovaná, pričom problémom nebola výška odstupného, ale jednoducho nezáujem Štartu s nami rokovať o jeho uvoľnení. Časť peňazí, ktoré odmietli zinkasovať, sme preto ponúkli hráčovi pri podpise dodatku a ten v ich prítomnosti notára prevzal," informoval Šosták.
 

Vyberte región